Звільнення Харківщини потрапило до відеопідбірки Google за результатами пошукових запитів 2022 року у світі

Йдеться про зустріч Дергачівського мера та голови селища Козача Лопань.

Один з епізодів звільнення Харківщини потрапив до відеопідбірки корпорації Google, присвяченій найпопулярнішим трендам 2022 року.

Це — відео звільнення прикордонного селища Козача Лопань. На ньому голова Дергачівської міської ради Вячеслав Задоренко зустрічається з головою селища Людмилою Вакуленко. Жінка тримала в руках український прапор. 

«Я надзвичайно вдячний світовому співтовариству за увагу до Дергачівщини! Завдяки тому, що про нас сьогодні знає увесь світ, мешканці громади можуть отримувати постійну гуманітарну допомогу, якої так потребують у ці непрості часи», — написав Вячеслав Задоренко на своїй сторінці у Facebook.

Козача Лопань була під окупацією з першого дня війни, селище звільнили 11 вересня під час масштабного контрнаступу ЗСУ.

Загалом у відео Україні присвячено дуже мало часу — лише 4 секунди двоххвилинного відеороліка.

Серед пошукових запитів року слово Ukraine (Україна) потрапило на третє місце. Найчастіше його шукали в останні тижні лютого, а потім кількість пошукових запитів різко зменшилася. На першому місці — слово Wordle, так називається онлайн-гра зі словами. На другому місці — India vs England, воно набрало популярності під час чемпіонату з крикету. 

У новинах Україна стала темою №1, випередивши навіть смерть королеви Єлизавети. А от до Топ-10 найпопулярніших людей жоден українець не потрапив. Цей список очолив Джоні Депп, який часто ставав героєм бульварних хронік під час судового процесу з колишньою дружиною. Російський диктатор Владімір Путін — на четвертому місці.

Джерело

Новости Харькова