Зруйнований через війну міст на Харківщині відновлять за три роки

Служба автодоріг уклала угоду з фірмою.

Міст знаходиться на трасі Сахновщина — Ізюм — Куп’янськ — КПП «Піски».

Служба автомобільних доріг у Харківській області уклала угоду з товариством з обмеженою відповідальністю «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада» про реконструкцію мосту на звільнених територіях. Вартість договору складає один мільярд гривень. Про це повідомили у Харківському антикорупційному центрі із посиланням на систему ProZorro.

«Мова йде про реконструкцію зруйнованого внаслідок російської агресії мосту на км 188+811 автомобільної дороги загального користування державного значення Р-79 /М-18/ – Сахновщина – Ізюм – Куп’янськ – контрольно-пропускний пункт «Піски». Довжина самого мосту складає 201 метр», — розповіли у ХАЦі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міст порятунку в Старому Салтові: коли планують відновлювати споруду

Цього року на реконструкцію мосту виділили 6,9 мільйона гривень. У наступних роках сплачуватимуть по 363 мільйони гривень. Повністю завершити роботи планують до кінця 2025 року.

У тендерній документації сказано, що фірма-підрядник виконає проєктні, підготовчі роботи, розбере елементи існуючого мосту, буде працювати із земляним полотном, очисними спорудами, проїзною частиною, мостовим полотном, освітленням, установить дорожні знаки та нанесе дорожню розмітку. Договір також передбачає зведення тимчасового мосту через річку Оскіл.

«Директором фірми підрядника є колишній керівник Служби автомобільних доріг у Черкаській області Владислав Демиденко. Бенефіціаром – Максим Шкіль. Ця фірма входить до топпідрядників Укравтодору», — розповіли у ХАЦі.

За інформацією ХАЦ, наприкінці жовтня Служба автодоріг у Харківській області уклала договори на ремонт та експлуатаційне утримання на суму 760 мільйонів гривень. Договори укладені вперше після вторгнення Росії в Україну.

Джерело

Новости Харькова