«Зоопарк має працювати» — голова Харківської ОВА

Олег Синєгубов вважає, що перебування у місцях відпочинку є небезпечним, однак утримати людей не можна.

У вихідні у місцях відпочинку збирається все більше людей. Хоча загроза ракетних ударів не зменшилася.

Перебування відвідувачів у Харківському зоопарку є вкрай небезпечним, оскільки загроза обстрілів із боку російських окупантів залишається. Однак зоопарк може приймати відвідувачів на відкритому повітрі та має працювати. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Ми всі питання узгоджуємо, так би мовити. Однак дійсно безпека має бути на першому місці. Зоопарк має працювати, тому що він фактично на повітрі. Харків десь рік тому і наразі — вже зовсім інше місто, і люди повертаються. На жаль або на щастя, але тенденція така. У нас уже 1,2 -1,3 мільйона населення, ми це вже фіксуємо по Харкову. У нас сад Шевченка, Центральний парк відпочинку переповнені. Люди гуляють, діти, і дитячі майданчики заповнені. Життя триває. І, як на мене, це вкрай небезпечно, однак людей втримати від знаходження на вулицях у місцях відпочинку особливо у вихідні дні — майже неможливо», — сказав Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, Харківський зоопарк відкрився 30 квітня 2023 року. Там проводять групові екскурсії, індивідуальні відвідування поки неможливі. У разі повітряної тривоги відвідувачі повинні організовано покинути зоопарк. У цьому їм допоможуть екскурсоводи, які проведуть їх до найближчої станції метро. Вхід у зоопарк поки безкоштовний.

Джерело

Новости Харькова