Зеленський ввів санкції проти священників із Харківської області

Підписаний відповідний указ.

Санкції щодо священників застосовані на п’ять років.

24 січня Президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 24 січня 2023 року «Про внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Відповідний указ опублікований 25 січня на сайті президента.

Згідно з цим указом, вводяться санкції щодо десяти священнослужителів, у тому числі з Харківської області. Серед них є:

  • уродженець села Студенок Ізюмського району Харківської області Олександр Овсянніков (49 років), який зараз проживає в місті Джанкой (Автономна Республіка Крим) і є так званим «єпископом Джанкойський і Роздольненський Руської православної церкви, керуючий Джанкойською єпархією».
  • митрополит Ізюмський і Куп’янський Української православної церкви Московського патріархату Олег Іванов (49 років);
  • уродженець Харкова, так званий «єпископ Коктебельський Руської православної церкви, вікарій Феодосійської єпархії» В’ячеслав Опанасенко (46 років).

Усього застосовані 14 санкцій. До них входить, зокрема, блокування активів, припинення торговельних операцій, транзиту ресурсів, польотів, перевезень територією України, заборона участі у приватизації, оренді державного майна, вчинення правочинів щодо цінних паперів, позбавлення державних нагород України та інших форм відзначення, заборона на набуття у власність земельних ділянок.

Зазначимо, також санкції введені проти екснардепа, бізнесмена та клірика УПЦ МП Вадима Новинського, намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври УПЦ МП Павла Лебедя, так званого «митрополита Сімферопольського і Кримського Руської православної церкви» Ростислава Швеця, так званого «єпископа Бахчисарайського, вікарія Сімферопольської єпархії Руської православної церкви» Костянтина Чернишова, так званого «архієпископа Ровеньківського і Свердловського Руської православної церкви» Олександра Таранова, єпископа Роменського і Буринського УПЦ МП Олексія Маслєннікова, керуючого Феодосійською єпархією УПЦ МП, митрополита Платона Володимира Удовенка.

Як писав KharkovNEWS.info, Як писав KharkovNEWS.info, у вересні Єлисея (Олег Іванов) помітили в Росії. 14 вересня Єлисей відвідав одинадцяту православну виставку у Бєлгородській області (Росія). Він втік з Ізюма до Росії, як тільки Збройні сили України почали контрнаступ і деокупацію Харківщини.

Єлисей відмовився виконувати рішення Собору Української православної церкви Московського патріархату, який висловив незгоду з позицією патріарха московського Кирила щодо війни в Україні.

Джерело

Новости Харькова