Зеленський наклав санкції на колишню харків’янку – актрису з РФ

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Інстаграм Олени Яковлевої

Серед 119 публічних осіб РФ, які тепер перебувають під українськими санкціями, – актриса Олена Яковлєва, яка виросла в Харкові й на початку війни звинувачувала українців у тому, що їй не дають приїхати до міста на похорон батька.

До 119 артистів та інших публічних персон РФ застосували ідентичні санкції, що включають: блокування активів, обмеження торгових операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, заборону участі в приватизації та оренді держмайна, придбання земельних ділянок, заборону на в’їзд, позбавлення держнагород тощо. Відповідний указ Президент України Володимир Зеленський підписав 7 січня. Серед російських артистів, яких торкнуться санкції, – і колишня харків’янка, зірка “Інтердівчинки” та серіалу “Каменська” Олена Яковлєва.

У перші дні повномасштабної війни – 9 березня – Яковлєва розмістила в Instagram пост, який демонструє повне не розуміння того, що відбувається. Звертаючись до українців, вона заявила: “Дайте мені можливість поховати мого батька!” Батько Яковлєвої жив у Харкові й помер у перші дні російського вторгнення. Далі, відповідаючи на коментарі, актриса вимагала “відкрити коридори” та “випустити дітей”.

Новости Харькова