Залізничники допомагали окупантам завозити військову техніку на Харківщину, а потім сховалися

Чоловіків затримали.

«Залізничники» ховалися від слідства у Чернівцях та на Харківщині.

Колишнім працівникам компанії «Укрзалізниця», які допомагали російським окупантам відновлювати залізничне сполучення з окупованою на той час частиною Харківської області, оголосили підозру. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Слідство встановило, що у селищі Куп’янськ-Вузловий 49-річний та 50-річний експрацівники «Укрзалізниці» перейшли на бік ворога. У липні чоловіки влаштувалися на роботу до так званої «Куп’янської залізниці».

«49-річний чоловік зайняв посаду «начальника» виробничого підрозділу «Куп’янська колійна машинна станція №133», створеного окупаційною владою, а 50-річний колаборант став його «заступником», — розповіли у прокуратурі.

На своїх «посадах» зрадники допомагали російським окупантам ввозити їхню військову техніку на окуповану на той час територію Харківщини.

«Начальник» виробничого підрозділу втік до Чернівців, його «заступник» переховувався по населених пунктах Харківської області. Обох розшукали та затримали.

Чоловікам оголосили підозру за ч. 4 ст. 111-1 (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором) Кримінального кодексу України. Підозрювані перебувають під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, 37-річний та 50-річний мешканці Куп’янська-Вузлового під час окупації працювали у «Куп’янській залізниці» та допомагали окупантам вивозити українське зерно.

Джерело

Новости Харькова