Загиблих через удар по Харкову ідентифікуватимуть у ДНК-лабораторії

У родичів відбирають біологічні зразки.

Для встановлення осіб загиблих через ракетний удар по Харкову 20 березня збирають ДНК-зразки у родичів.

Зразки обіцяють доставити до мобільної ДНК-лабораторії найближчим часом, тому ідентифікувати тіла зможуть швидко. Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

«Рідні жертв ворожого удару — на місці події, з ними працюють наші слідчі та криміналісти. Наразі триває відбір зразків букального епітелію (слини). Це допоможе в процесі ідентифікації. Вже найближчим часом всі зразки доставлять до мобільної ДНК-лабораторії, результати тестів зможемо отримати максимально швидко», — розповів Болвінов.

Як писав KharkovNEWS.info, вибух у Харкові пролунав близько 13:00. Росіяни влучили по цивільному підприємству у Холодногірському районі. Унаслідок обстрілу пошкоджена восьмиповерхова будівля (це типографія та цех з виробництва меблів і лакофарбової продукції), сталася пожежа. Вогонь розповсюдився на площу понад 10 000 квадратних метрів.

Під завалами можуть перебувати до десяти людей. Рятувальники не можуть розпочати розбір завалів, оскільки локалізують займання. 

Слідчі розгорнули на місці обстрілу мобільний штаб. Рідних просять звертатися за умови, якщо хтось із потенційних працівників не виходить на зв’язок.

Станом на 17:25 відомо про п’ятьох загиблих та сімох постраждалих.

Джерело

Новости Харькова