Загибель двох курсантів у Харківській області: що відомо

Третьокурсники померли у "швидкій".

Правоохоронці оглядають місце вибуху, шукають свідків і встановлюють тип вибухового пристрою.

У четвер 31 травня о 14:30 у приміщенні одного з навчальних підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій стався вибух. Це сталося за 50 кілометрів віх Харкова, у приміщенні гуртожитку, де перебували курсанти Національного університету цивільного захисту. Під час вибуху поранення отримали троє третьокурсників. Двоє поранених курсантів Роман С. і Євген К. померли у «швидкій» дорогою до лікарні, 20-річний курсант отримав незначні травми, його життю загрози немає. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Всі вони були студентами 3-го курсу одного з університетів системи ДСНС. За цим фактом для встановлення обставин пригоди попередньо внесено відомості до ЄРДР п. 1 ч. 2 ст. 115 ККУ (загибель двох осіб). На теперішній час проводяться першочергові слідчі дії (огляд місця події із залученням вибухотехніків та встановлення свідків)», — розповіли у прокуратурі.

Що вибухнуло, встановлюють слідчі. За інформацією KharkovNEWS.info, здетонував 152-міліметровий снаряд. Поки що ніхто з керівників курсантів не затриманий.  

Як писав KharkovNEWS.info, загиблі та поранений унаслідок детонації вибухового пристрою — курсанти Національного університету цивільного захисту.

Джерело

Новости Харькова