«За рік не відновимо». На Харківщині внаслідок війни зруйновані 14 спортивних об’єктів

За інформацією: Суспільне Харків.

Високий, база «Металіста 1925», червень 2022 року. Фото: facebook.com/elinasvitolinaofficial

Спортивну інфраструктуру Харківської області, яка зазнала руйнувань та пошкоджень внаслідок війни, не відновити за рік.

Про це в розмові з Українським Радіо Харків сказав начальник Управління у справах молоді та спорту області Костянтин Ананченко.

"За рік не відновимо спортивну інфраструктуру, сказав очільник профільного департаменту Сергій Жуков, з яким я спілкувався. Це буде в межах "Великого будівництва", скоріше за все. Загалом зруйновано близько 14 спортивних об’єктів", — розказав Ананченко.

За його словами, Школу вищої спортивної майстерності, де повилітало скло та зруйноване обладнання внаслідок війни, вже відновили й підготували будівлю до зими.

Були спортсмени, які воювали «на нулі», й виступали при цьому під час відпусток на чемпіонаті України: Роберт Гасангаєв, Ярослав Книш — боротьба, боксери були зі штурмових груп. Мотивація зараз для спортсменів — щоб лунав гімн

"У зв’язку з тим, що через війну не було можливості брати участь у тренувальному процесі пів року, у нас з’явилися кошти для повномасштабного виїзду всіх спортсменів. Повністю видали заробітну плату, закрите питання щодо сплати оренди", — каже Костянтин Ананченко.

Наступний рік, гадаю, буде тяжким. Звичайно, буде потрібна підтримка на ДЮСШ, потрібно буде виділяти кошти на зарплати, оренду

"Тренувальний процес треба відновлювати, враховуючи заходи безпеки, кількість людей, котрі займаються, відповідно до бомбосховищ, реагування тренера на сирену. Порушуємо питання на раді оборони щодо відновлення тренувального процесу. Дуже багато спортсменів повернулися й готуються потроху для виступів за національну збірну. Але більшість спортсменів перебувають за межами області", — говорить Костянтин Ананченко.

Новости Харькова