За пів року Росія завдала понад 2000 ударів по Харківській області

Росія скинула на регіон 750 КАБів з різною кількістю тротилу.

Ворог пошкодив та зруйнував 7000 об’єктів цивільної інфраструктури у Харкові та області.

На Харківщині постійно лунає повітряна тривога, загроза обстрілів не зникає. Під обстріли російських окупантів потрапляють місто, прикордонні населені пункти області. За день ворог запускає по території регіону до 50 керованих авіаційних бомб. За останні шість місяців у регіоні зафіксували понад 2000 російських ударів, зокрема 750 завдані КАБами. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«Ворог постійно б’є, по наших, у тому числі і прикордонних населених пунктах. У середньому вдень від 30 до 50 керованих авіабомб. Це і Харківський район, і Чугуївський район (Вовчанський напрямок), Куп’янський, Ізюмський райони, населений пункт безпосередньо Борова, і ті, що входять до цієї тергромади. А якщо так підсумувати півріччя, то у нас по місту Харкову, по Харківській області було завдано більше 2000 ударів, із них майже 750 — це саме були керовані авіабомби, біля 100 ракетних ударів по самому місту Харкову. І звичайно, ми постійно працюємо над ліквідацією наслідків, тому що від одного такого прильоту страждають десятки житлових будинків багатоповерхових і тисячі квартир», — сказав Синєгубов.

Через російські обстріли за шість місяців у Харківській області пошкоджені  понад 7000 об’єктів цивільної інфраструктури, 1100 із них — повністю зруйновані. У пошкоджених будівлях спочатку проводять оперативний ремонт або консервують. Потім люди подають документи за програмою «єВідновлення», аби отримати компенсацію.

«Ми працюємо у декілька етапів. На першому етапі маємо провести так званий оперативний ремонт, усунути наслідки. Наприклад, ще наразі працюємо над тими наслідками, це були удари в суботу та неділю. Тому що там постраждали тисячі квартир, вони залишилися без вікон повністю. Працюють більше 20 і волонтерських організацій, це поряд із тим, що працюють і обласні служби, і міські служби. А далі маємо працювати над тим, щоб люди оперативно отримали компенсації по програмі «єВідновлення». І ми тут є сумними лідерами, оскільки майже два мільярди виплат люди вже отримали за зруйноване майно», — сказав начальник ХОВА.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові проведуть невідкладні аварійно-відновлювальні роботи у двох багатоповерхових будинках, що були пошкоджені від російських обстрілів минулими вихідними.

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Новости Харькова