За голову селищної ради на Харківщині внесли заставу у пів мільйона гривень

Олександр Гололобов не перебуває під вартою.

Суд ухвалив рішення щодо обрання Олександру Гололобову міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до суботи 15 квітня з правом внесення застави у розмірі 590 480 гривень.

Заставу потрібно було внести до понеділка 10 квітня. Як пише «Суспільне» з посиланням на речника Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка, заставу за голову Малоданилівської селищної ради Олександр Гололобова сплатили у день винесення рішення.

«Заставу за підозрюваного внесли 5 квітня, тому його не взяли під варту», — сказав Дмитро Чубенко.

Ухвалу виніс Харківській апеляційний суд. У рішенні сказано, що апеляційна скарга прокурора задоволена частково, ухвалу слідчого судді Київського районного суду Харкова від 23 лютого 2023 року скасована.

«Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в ДУ «Харківський слідчий ізолятор» в межах строку досудового розслідування до 15 квітня 2023 року включно. Визначити суму застави у розмірі 220 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 590 480 гривень,  яка підлягає внесенню на депозитний рахунок Харківського апеляційного суду протягом 5 днів, до 10 квітня 2023 року включно», — сказано в ухвалі.

Згідно з рішенням суду, Гололобов у разі внесення застави має прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою, не виїжджати з населеного пункту без дозволу слідчого, здати свій паспорт.

Якщо він не виконає покладені на нього обов’язки, то заставу віддадуть у дохід держави. При невнесенні застави він мав перебувати у слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, у коментарі KharkovNEWS.info 11 квітня Олександр Гололобов сказав, що заставу він не вносив і наразі не перебуває у слідчому ізоляторі. Справу називає «політичним тиском», за яким стоять «конкуренти».

Як писав KharkovNEWS.info, Олександра Гололобова підозрюють за кількома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, у лютому 2023 року йому оголосили підозру за ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно, в особливо великих розмірах, організованою групою) і ч. 3 ст. 28 та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України.

Слідчі встановили, що Олександр Гололобов змовився з власниками будівельних фірм, аби привласнити бюджетні гроші на проведенні капітального ремонту у нежитловій будівлі у Харківському районі. Ремонт проводили у 2018-2019 роках. Він та ще двоє чоловіків, що займаються будівельним бізнесом, завдали державі шкоди у розмірі 600 000 гривень.

Джерело

Новости Харькова