За добу ворог скинув на Харківщину 28 авіабомб

Під обстрілами перебували Харків та два райони області.

Ворог б’є по населених пунктах Харківщини та продовжує атакувати позиції ЗСУ.

Російські військові щодня обстрілюють Харківську область. Лише за минулу добу вони скинули на територію регіону 28 керованих авіаційних бомб. Під обстрілом перебували Харків, Харківський та Чугуївський райони. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«Дійсно, Харківщина з одного боку постійно знаходиться під обстрілами. Ось ми відповідно порахували, за минулу добу 28 керованих авіабомб було спущено на Харківщину. Це і Харківський район, і Чугуївський район, і зокрема, місто Харків. І звичайно, такі удари супроводжуються масштабним руйнуванням саме цивільної інфраструктури та житлового фонду. Лише внаслідок вчорашнього удару трьома авіабомбами по місту Харкову зруйновано більше 35 приватних домогосподарств в тому чи іншому сенсі», — сказав Синєгубов.

За словами начальника ХОВА, на Липецькому та Вовчанському напрямках тривають вуличні бої, ЗСУ намагаються зайняти більш вигідне тактичне положення. На Куп’янському напрямку окупанти також проводять штурми. Резерви підтягують і на Куп’янський напрямок, і на північ регіону.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, станом на 13:00 окупанти активізувалися на Харківському напрямку. Українські захисники відбили три атаки біля Вовчанська та Глибокого. По Бугаївці, Вовчанську, Ізбицькому та Вовчанських Хуторах ворог бив керованими та некерованими авіабомбами. 

«Б’ють з повітряного простору над територією російської федерації, з напрямку Бєлгорода та Шебекіного», — розповіли у Генштабі ЗСУ.

Як писав KharkovNEWS.info, у США вважають, що наступ Росії на Харківщині «видихається». На думку радника Байдена, надання Україні дозволу бити по території Росії було здоровим глуздом.

Автор: Анна Шафранович

Джерело

Новости Харькова