За добу Росія скинула на Харківщину 36 авіабомб

Ворожі бомби влучають по об'єктах цивільної інфраструктури.

У середньому за добу по Харківщині б’ють 10-30 бомбами.

У середу 19 червня російські військові спрямували по території Харківської області 36 керованих авіаційних бомб. КАБАми нищили об’єкти цивільної інфраструктури у Харкові, Липцівській, Вовчанській, Куп’янській та Ізюмській громадах. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: F-16 уже влітку будуть захищати Харків від російських КАБів — The Guardian

«За останню добу ми мали знову масований обстріл керованими авіабомбами, включаючи місто Харків. Знову під прицілом була виключно цивільна інфраструктура. Це фактично дитячий табір відпочинку, який знаходиться у центральній частині міста Харкова. Крім того, ворог обстрілював і наші прикордонні населені пункти. Всього було випущено по території Харківської області 36 керованих авіабомб. Це північ нашої території, це Липецький напрямок, Вовчанський напрямок, Куп’янський, відповідно населені пункти Куп’янського району. І Ізюмський район так само був під обстрілами, так званий Лиманський, Борівський напрямок, тому — так, дійсно, сьогодні вночі, вчора вдень ворог масовано атакував нашу цивільну інфраструктуру», — сказав Синєгубов.

У середньому за добу росіяни випускають на Харківщину від 10 до 30 керованих авіабомб.

«Сьогодні було 36, тобто трохи більше, скажімо так, за середній показник. Для нас, на жаль, це не новина, тобто нічого надзвичайного, однак все одно є істотні руйнування цивільної інфраструктури», — зазначив Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, увечері 19 червня росіяни обстріляли КАБами два табори відпочинку у Харкові. Влучання зафіксували на території Київського та Шевченківського районів. По місту били уніфікованими міжвидовими плануючими боєприпасами калібру 30 сантиметрів.

Нагадаємо, британські ЗМІ повідомляють, що F-16 уже влітку будуть захищати Харків від російських КАБів.

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Новости Харькова