За добу постраждали шестеро жителів Харківської області

Люди отримали поранення через обстріли та вибухи.

Росія била по Харкову, Харківському, Куп’янському та Чугуївському районах.

Минулої доби через обстріли постраждали п’ятеро жителів Харківщини, ще одна людина отримала поранення через вибухонебезпечний предмет. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зокрема, під час ракетного обстрілу Індустріального району Харкова постраждала 63-річна жінка та 56-річний чоловік, їм надали допомогу на місці. Пошкоджені будівлі цивільного підприємства, пожеж після обстрілу не виникало.

Протягом 1 травня росіяни завдавали масованих ударів по Вовчанську. Унаслідок обстрілів були пошкоджені магазин «Веселка», приміщення пожежної частини та житлові будинки. Після ударів сталися пожежі. Під час обстрілів постраждали троє жителів.

У Чугуївському районі був травмований 61-річний тракторист, який отримав поранення внаслідок вибуху протитанкової міни та сам звернувся до медзакладу, його ушпиталили. Вибух стався у селі Граков.

«До районної лікарні самостійно звернувся чоловік 1962 року народження, який на тракторі наїхав на протитанкову міну та підірвався. Наразі постраждалий перебуває у медичному закладі, його оглядають лікарі, діагноз встановлюється», — розповіли у Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Загалом за добу під російські обстріли потрапив 21 населений пункт у Харківській області. На Слобожанському напрямку окупанти били з мінометів та артилерії по територіях населених пунктів Уди, Козача Лопань, Гоптівка, Огірцеве, Гатище, Бугруватка, Вовчанськ, Мала Вовча, Варварівка, Бударки, Чугунівка.

На Куп’янському напрямку здійснювали мінометні та артилерійські обстріли територій населених пунктів Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Берестове. Авіаударів завдали по районах населених пунктів Вільшана, Котлярівка та Крохмальне. Крім того, учора загарбники проводили безуспішні наступи на захід від Масютівки.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові вибух пролунав о 13:54 1 червня. За кілька хвилин містяни почули ще один. Лише після цього в місті була оголошена повітряна тривога. Влучання зафіксували в Індустріальному районі.

Джерело

Новости Харькова