За 300 днів війни загинули 1663 жителі Харківської області

Серед загиблих є діти.

Із початку війни загинули 1663 жителі Харківської області, зокрема 74 дитини.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Сьогодні 300 днів від початку повномасштабного вторгнення росії. За 300 днів на Харківщині від рук окупантів загинули 1663 людини, з них — 74 дитини. Втім, 300 днів нашого спротиву показали, що жодних проросійських настроїв у Харкові немає. Харків показав свій характер та надихнув на боротьбу інші наші міста», — написав Синєгубов у своєму Telegram.

Зазначимо, станом на 19 жовтня у Харкові та області було зафіксовано майже 1500 загиблих через війну мирних мешканців.

Сьогодні під постійні обстріли окупантів потрапляють населені пункти Харківської області, розташовані на кордоні з Російською федерацією. 

«Ми цілодобово працювали над посиленням нашої обороноздатності. Це будівництво фортифікаційних, військових та інженерних споруд тощо. Ми чітко розуміємо, звідки ворог може піти, на які напрямки може піти. Звичайно, ми там працювали над посиленням, тобто створення максимальних умов для наших військових, щоб вони були максимально ефективними на своїх напрямках. І я скажу так: нехай спробують», — сказав Синєгубов.

В Україні за 300 днів війни загинули 450 дітей і 863 отримали поранення різного ступеню тяжкості. У Харківській області, за даними Офісу генпрокурора, станом на 20 грудня поранені 267 неповнолітніх.

Як писав KharkovNEWS.info, за час війни у Харківській області зареєстровано майже 9500 воєнних злочинів та злочинів, пов’язаних із виправдовуванням збройної агресії Російської Федерації, з них 98% стосуються порушення законів та звичаїв війни.

Джерело

Новости Харькова