З`ясували особу російського найманця, який катував патріотів на Харківщині

Бойовика російського ГРУ оголосили у розшук.

СБУ повідомила про підозру бойовику, який під час окупації Балаклії катував людей струмом.

Слідчі встановили особу російського окупанта, який вчиняв воєнні злочини проти цивільного населення України. 34-річний росіянин Султан Паштов служив у батальйоні «Чібіс» 16-ї окремої бригади головного управління генштабу зс рф (відомого як гру).

Навесні 2022 року він у складі угруповання російських військ перебував в окупованій Балаклії. У захопленому райвідділі поліції окупанти влаштували катівню, до якої звозили десятки викрадених мешканців міста.

«Паштов брав безпосередню участь у каральних рейдах рашистів і подальшому катуванні потерпілих. У застінках до людей застосовували жорстокі тортури, у тому числі на тривалий час ув’язнювали в антисанітарних умовах без їжі та води. Також рашисти застосовували до викрадених людей електричний струм. Таким чином Паштов разом зі своїми спільниками намагався залякати місцевих жителів та зламати їхній спротив російським окупантам. Крім того, застосовуючи численні тортури, зловмисник намагався змусити мешканців Балаклії співпрацювати з агресором для отримання розвідданих про Сили оборони на східному фронті», — повідомив речник УСБУ Харківської области Владислав Абдула.

Паштов також погрожував жителю Балаклії відрізати палець, одягав мішок на голову і стріляв поруч із головою.

Слідчі повідомили Паштову про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.

Джерело

Новости Харькова