Усі укриття у Харкові мають працювати цілодобово — міськрада

За кожним сховищем має бути закріплений відповідальний.

Поліція та ДСНС продовжують перевіряти доступність сховищ у Харкові. 

Починаючи з першого червня, харків’яни повідомили про 300 зачинених і занедбаних укриттів у місті. У міськраді пройшло засідання міської комісії з надзвичайних ситуацій, де повідомили, що фонд захисних споруд Харкова становить 3029 одиниць: захисних споруд цивільного захисту — 331, найпростіших укриттів — 2601, споруд подвійного призначення — 97.

За результатами засідання комісії було вирішено, що усі укриття у місті мають бути відкритими цілодобово, на підходах до них мають установити відповідні покажчики.

«Забезпечити належне функціонування захисних споруд цивільного захисту та забезпечити цілодобовий доступ населення до них з урахуванням видів захисних споруд та категорій населення, що підлягає укриттю, визначити конкретних відповідальних осіб за належну експлуатацію захисних споруд та доступ до них», — йдеться у протоколі засідання комісії.

Усі таблички біля укриттів мають обладнати міжнародним розпізнавальним знаком (емблемою) міжнародного гуманітарного права. 

Окрім того, у міськраді визнали, що за час повномасштабної війни багато укриттів у Харкові вже не актуальні: деякі будинки зруйновані, деякі пошкоджені. Тому перелік захисних споруд мають оновити. А поки що на інтерактивній карті сховищ залишається спалена росіянами 16-поверхівка на вул. Ужвій, 82, біля якої фотографуються люди з усього світу.

Як писав KharkovNEWS.info, голова ХОВА Олег Синєгубов доручив головам районних, сільських, міських військових адміністрації, місцевому самоврядуванню, поліцейським та рятувальникам перевірити укриття щодо доступності у «максимально стислі терміни».

Після цього у Харківській міськраді ухвалили рішення щодо цілодобової роботи метрополітену у якості укриття під час повітряних тривог. 

Поліклініки у Харкові не працюють як укриття цілодобово: до них можна приходити тільки в робочі години під час повітряних тривог.

Джерело

Новости Харькова