«Усе на місці, окрім нього та ключів». У Харкові понад два тижні шукають зниклого безвісти журналіста Олександра Лапшина

За інформацією: Суспільне Харків.

Харківський журналіст Олександр Лапшин. Oleksandr Lapshyn/Facebook

29 травня у Харкові безвісти зник журналіст-фрилансер Олександр Лапшин. Чоловіка оголосили у розшук.

Про це йдеться у реєстрі зниклих громадян на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Протягом двох тижнів новин про становище Олександра його рідні не отримали, розповіла Суспільне Харків телефоном матір зниклого Тамара Лапшина.

"Ми були вже в поліції у слідчого, були у військовій прокуратурі, але поки результатів нема. Ми зв'язувалися з його колегами, вони приїжджали сюди. Самі усі шукають його, ніхто нічого не знає. Телефонували в усі лікарні, чи не було у них такої людини. Ні, такого прізвища нема. Намагалися у морги пробитися. Не знаємо, що робити", — каже Лапшина.

За словами матері, ранками журналіст йшов на спортмайданчик або бігав за одним маршрутом.

"Поспілкувалася з людьми у дворі, кажуть, що його не бачили саме в ці дні. Кажуть, тут щоранку приїжджає ТЦК і кілька людей вже забрали", — переповіла Тамара Лапшина.

Нам розповіли, що коли поліція приходила в квартиру з родичами, вони побачили всі документи на місці, телефон, ноутбук, годинник, гроші — все було на місці. Телефон був увімкнений в режимі польоту. Не було лише його та ключів. Ключі він віддавав знайомим, щоб ще у когось був доступ, так і зайшли у квартиру.

З початку повномасштабного вторгнення РФ Олександр Лапшин щоранку писав батькам, що у нього все гаразд і бажав їм гарно провести день, розповіла матір зниклого безвісти. 30 травня Тамара Лапшина не отримала від сина повідомлення.

"Я пишу: "Сашо, дай відповідь, де ти? У мене нема від тебе повідомлення". Все, більше мені ніхто не відповів. Я почала переживати: ми далеко перебуваємо, що нам робити? Я почала усім знайомим телефонували у Харків, щоб вони тут почали його шукати. До кого не зверталася — ніхто нічого не знає", — згадує жінка.

Я навіть не можу припустити, куди він подівся. Він у нас порядна людина, він добрий, не п'є, не палить, наркотики ніколи не приймав. Він дуже уважний, культурний, турботливий. Ми вже два тижні з розуму сходимо, ми спати не можемо ані вдень, ані вночі.

Що відомо про журналіста Олександра Лапшина

За даними Суспільне Харків, до повномасштабного вторгнення Олександр Лапшин не працював у ЗМІ. Навесні 2022 року він близько місяця працював фіксером міжнародної агенції Reuters, має кілька публікацій на сайті "Української правди".

Новости Харькова