«Україну як політичне явище треба знищити»: харків’янина, засудженого за заперечення агресії РФ, підозрюють знову

За інформацією: Суспільне Харків.

Правоохоронці затримали харків’янина: його підозрюють у запереченні агресії РФ після того, як він отримав за це вирок, Харків. Служба безпеки України

Служба безпеки затримала 48-річного харків'янина та оголосила підозру у повторному запереченні збройної агресії РФ проти України. За даними слідства, він називав окупацію "визволенням" та прагнув захоплення Харкова російськими військами.

Також підозрюваний дискредитував українських військових, повідомив речник СБУ Харківської області Владислав Абдула.

"У 2022 році харківянин притягався Службою безпеки до кримінальної відповідальності та навіть отримав судовий вирок за заперечення збройної агресії РФ проти України. Тоді суд врахував визнання обвинуваченим своєї провини і звільнив його від тюремного ув'язнення з іспитовим строком у три роки", — йдеться в повідомленні.

Втім, підозрюваний не припинив розповсюджувати російську дезінформацію. За даними речника СБУ Харківщини, він використовував проросійські чати у Telegram.

Дивно, що будинок пропагандиста, який розташований в одному зі спальних районів Харкова, був зруйнований росіянами у перші дні повномасштабного вторгнення, проте чоловік все одно продовжував вклонятися російському режиму.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою. йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Новости Харькова