Українські захисники уразили російську техніку на Куп’янському напрямку

Уражені "Бук" і "Солнцепьок".

30 серпня українські захисники уразили техніку ворога — зенітний ракетний комплекс «Бук» і важку вогнеметну систему «Солнцепьок».

По техніці росіян ударили нацгвардійці. Про це повідомили 31 серпня у Military Media Center із посиланням на тимчасово виконуючого обов’язки директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України Миколу Уршаловича. 

«У ході виконання бойового завдання на Куп’янському напрямку зведена тактична група спеціального призначення виявила і уразила баражуючим боєприпасом ЗРК «БУК» противника», — розповів Уршалович.

Уразити «Солнцепьок» удалося іншому підрозділу спецпризначення Нацгвардії. Операцію також провели на Куп’янському напрямку. Під час розвідувально-ударних дій техніку виявили. Потім за допомогою FPV-дрона уразили її.

Зазначимо, FPV — це абревіатура від «First Person View», що означає «вид від першої особи». FPV-дрон дозволяє спостерігати трансляцію у режимі реального часу, пілот такого дрона має для цього одягати спеціальні окуляри. Дрон дає «ефект польоту птиці».

«Бук» є самохідним зенітно-ракетним комплексом. Має використовуватися для боротьби з крилатими ракетами, керованими бомбами, літаками, безпілотниками на малих і середніх висотах.

«Солнцепьок» належить до важких вогнеметних систем. Це радянська та російська система озброєння, призначена для виведення з ладу легкоброньованої та автомобільної техніки, підпалу й руйнування будівель, знищення живої сили.

Як писав KharkovNEWS.info, військові роти ударних безпілотних авіакомплексів «Ахіллес» знищили та уразили техніку російських окупантів за допомогою нічних дронів. Вартість знищеної техніки склала понад шість мільйонів доларів.

Джерело

Новости Харькова