Удар по Харкову 27 червня: чи планують переселенці, біля гуртожитка яких влучила РФ, виїжджати далі

За інформацією: Суспільне Харків.

Переселенці у дворі гуртожитка, поруч із яким влучила російська авіабомба, 28 червня 2024 року. Суспільне Харків/Дмитро Гребінник

Вікторія Боярська з синами евакуювалася рік тому з Вовчанської громади. У момент удару вони мила посуд після обіду на кухні.

"Ми всі злякалися. Я до дітей, діти до мене. Вони, як куля, вискочили на сходи й ми вийшли в коридор", — розповідає переселенка.

Вікторія Боярська. Суспільне Харків/Дмитро Гребінник

За час життя у Харкові Вікторія влаштувалася на роботу двірничкою, а синів перевела в тутешню школу. Виїжджати в іншу область родина не планує.

"Знаєте, якби оце вчора мене запитали, у той момент, я б готова була в чому спустилися, у тому і їхати в безпечне місце. А зараз подивишся: увесь Харків так живе, і ніхто від цього не застрахований. Поки в мене там, у селі, залишається батько — я не можу, це моя сім’я, ми все життя разом", — говорить Вікторія Боярська.

27 червня росіяни вдарили поблизу гуртожитка в Харкові, де живуть переселенці, 28 червня 2024 року. Суспільне Харків/Дмитро Гребінник

Щербина каже, що після вибуху на евакуацію на Закарпаття погодилися троє людей. З цього гуртожитку 27 червня, за годину до вибуху, на захід України поїхала одна родина. Переселенців безплатно відправляють з Харкова евакуаційними вагонами.

"Немає майже повітряних тривог, немає комендантської години. І що для родин із дітьми головне — у них працюють офлайн школи і дитячі садочки", — розказує Ляна Щербина.

За даними директора обласного департаменту соціального захисту Івана Сокола, евакуаційні вагони курсуватимуть до Закарпатської області щотижня, якщо будуть охочі виїжджати.

Читати ще

Читати ще З Харкова відправився евакуаційний вагон на Закарпаття: скільки людей вирішили виїхати

Новости Харькова