У зруйнованому ракетою музеї в Куп’янську видавали гуманітарну допомогу

Під завалами будівлі продовжують шукати людину.

У Куп’янському краєзнавчому музеї видавали гуманітарну допомогу.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону. 

«Люди в цьому місці отримували гуманітарну допомогу, що іще раз підкреслює злочинність та нелюдяність наших ворогів. Це їхня щоденна практика, коли вони використовують всі види ураження по житловій інфраструктурі і цивільних об’єктах. За все їм прийдеться відповідати», — заявив Череватий.

Росіяни навмисно б’ють по цивільних об’єктах, аби деморалізувати населення. Про це сказав голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. За його інформацією, в музеї та поблизу нього не було жодного військового об’єкта.

«Декілька днів тому п’ять ракет С-300 було запущено по місту Харкову. Жодного військового об’єкта — там овочева фабрика. Тобто виключно цивільна інфраструктура, об’єкти бізнесу, промисловості. Ворог б’ є просто по цивільному населенню, щоб деморалізувати людей. Однак він викликає ще більше ненависті для себе», — вважає очільник ХОВА 

Росіяни вдарили по музею в Куп’янську двома ракетами С-300 близько 9:15. На місці виникла пожежа,горіли конструктивні елементи будівлі музею на площі 20 кв. м. Рятувальники повністю загасили вогонь о 10:10. З-під завалів дістали тіло працівниці музею, ще одна людина може бути під завалами, рятувальні роботи тривають. 10 чоловік отримали поранення, чотирьох з них ушпиталили.

Джерело

Новости Харькова