У Великій Данилівці повністю відновили світло

Основні роботи тривали місяць.

До всіх будинків Великої Данилівки повернули електропостачання.

Ще на початку війни тут була знищена трансформаторна підстанція, зруйновані залізобетонні опори й пошкоджений провід. Енергетики провели перші відновлювальні роботи влітку, однак деякі вулиці залишалися під’єднаними до ненадійного обладнання. Про це повідомили в компанії «Харківобленерго».

«Декілька вулиць були заживлені від високовольтної підстанції, яка знаходиться на Липецькому напрямку. Проте через довгий фідер, тобто лінію, яка з’єднує цю підстанцію з пунктом розподілу електроенергії, надійність електропостачання у Великій Данилівці була недостатньою. Ще до війни енергетики планували провести реконструкцію місцевої мережі та заживити селище від однієї з міських підстанцій 110 кВ. Це і було нарешті зроблено», — розповіли в «Харківобленерго».

Енергетики відновлювали електропостачання близько місяця. Усього замінили 84 електроопор, установили новий провід й ізолятори, замінили трансформаторну підстанцію.

Більше 15 000 жителів деокупованої Харківщини залишаються без світла. Поновити електроенергію у безпечних населених пунктах зможуть за кілька місяців.

Фото: «Харківобленерго»

Як писав KharkovNEWS.info, на початку лютого повністю заживили Старий Салтів. Селище було звільнене ще у травні, але потерпало через постійні обстріли з протилежного берега водосховища. Всі високовольтні лінії були пошкоджені, їх довелося відновлювати заново. Спочатку територію розмінували, потім до робіт приступили енергетики.

Джерело

Новости Харькова