У суд передали справу харків’янина, який жбурнув гранату у знайомого

Зловмисник хотів підірвати чоловіка через конфлікт.

До Київського районного суду Харкова передали обвинувальний акт стосовно 50-річного чоловіка, який кинув гранату у знайомого.

24 липня чоловік посварився зі знайомим та кинув гранату під ноги. Знайомий встиг відбігти, однак постраждав інший чоловік. Зловмисника затримали.

«Чоловік швидко побіг, тому залишився неушкодженим. Проте в момент вибуху проходив сусід, який отримав тілесні ушкодження. Чоловіка госпіталізували до лікарні, де він отримав допомогу», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Правоохоронці з’ясували, що зловмисник купив гранату у Харкові. Її продав 61-річний житель. Слідчі проводять розслідування щодо цього.

Обвинувальний акт щодо 50-річного чоловіка склали за ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання та придбання бойових припасів та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу), ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на вбивство, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох осіб) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, у селі Леб’яже (Красноградський район) 40-річний п’яний чоловік посварився із сестрою та кинув у неї гранату. Жінка зуміла відкинути її.

Джерело

Новости Харькова