У школі в Харкові почнуть будувати бомбосховище «з нуля»

У ліцеї "Обдарованість" є найпростіше укриття, тепер почнуть виготовляти проєктну документацію на будівництво окремого бомбосховища.

У кількох школах Харківської області до нового навчального року планують збудувати бомбосховища.

Як стало відомо KharkovNEWS.info, до десяти шкіл обласного підпорядкування планують уже влітку розпочати будівництво окремих бомбосховищ. Мова саме про такий тип захисної споруди, а не найпростіше укриття. Гроші на це Харківщина отримає за державною субвенцією. Серед тих, хто потрапив до переліку щасливчиків, — ліцей-інтернат «Обдарованість», який знаходиться в Харкові, але в ньому навчаються діти з області. У ньому уже під час повномасштабної війни побудували укриття на 400 людей, а тепер планують звести бомбосховище. За інформацією Харківського антикорупційного центру, уже відбувся тендер на проект будівництва бомбосховища з благоустроєм прилеглої території. Підрядник отримає за проектні роботи 2 мільйони гривень

В «Обдарованості» підтвердили інформацію щодо будівництва бомобосховища. За словами директора ліцею, мета — до середини травня отримати проект, а влітку розпочати будівництво, щоб устигнути основні роботи до початку нового навчального року.

«Мова йде про те, щоб завершити будівництво у поточному році. Це зовсім інший тип укриття, а саме бомбосховище за всіма нормами безпеки. Так, у нас є укриття на 400 людей, ми його доробили, довелось навіть трохи заглиблюватися. Ми фізично готові приймати дітей з першого вересня, але рішення має прийняти Харківська обласна військова адміністрація», — повідомив KharkovNEWS.info Валерій Поливаний. 

Нагадаємо, наприкінці минулого року міністр освіти і науки Сергій Шкарлет піл час візиту до «Обдарованості» повідоми, що укриття в ліцеї є одним із найкращих в Україні і є прикладом зразкового укриття, яке має бути у кожному закладі освіти.

В «Обдарованості» навчаються 300 ліцеїстів. За словами директора ліцею, третина учнів зараз за кордоном, але вони хочуть повертатися.

У ХАЦ повідомили, що проектну документацію на будівництво бомбосховищ також замовляють Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Патріот», Харківська спеціальна школа №7,  Харківська спеціальна школа №6.

Нагадаємо, на початку квітня у багатьох школах Харкова класні керівники почали проводити опитування щодо гіпотетичного повернення дітей до Харкова. У міському департаменті освіти пояснили: хочуть знати мережу класів на наступний навчальний рік. Тим часом у місті ще треба відбудувати 86 знищених Росією шкіл.

Джерело

Новости Харькова