У школах Харківської області побудують два нових укриття

Ще 12 капітально відремонтують.

Харківська область отримала від держави більше ніж 224 мільйони гривень субвенції.

За ці гроші у регіоні мають облаштувати укриття у закладах освіти. Ще 40 мільйонів гривень виділять органи місцевого самоврядування. Усього планують побудувати дві нові захисні споруди та відремонтувати 12 тих, що вже є. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Сьогодні перед нами стоїть важливе завдання щодо розширення мережі безпечного освітнього простору. Харківська область отримала державну субвенцію для облаштування укриттів у регіональних закладах освіти у розмірі 224,6 мільйона гривень. Майже 40,2 мільйона гривень буде залучено як співфінансування від органів місцевого самоврядування», — сказав Синєгубов.

Будувати нові захисні споруди будуть у закладах освіти Харківського та Красноградського районів. У майбутньому там хочуть повернутися до навчання за партами. Укриття будуть розраховані на 400-700 людей. Як зазначив Синєгубов, за оптимістичним планом, будівництво укриттів хочуть завершити до 1 грудня. Потім розпочнеться процедура введення в експлуатацію.

Окрім того, заплановано 12 капітальних ремонтів, облаштувань чи реконструкції уже існуючих укриттів у закладів освіти. Зокрема, реконструкцію проводитимуть у восьми укриттях у Красноградському районі, трьох — у Лозівському та одному в Ізюмському.

Також субвенцію спрямують на розробку восьми проєктів із ремонту укриттів на Чугуївщині, Ізюмщині, Красноградщині, Богодухівщині та Харківському районі.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові хочуть побудувати бомбосховище вартістю 56 мільйонів гривень. У ньому зможуть розміститися 400 людей. Воно потрібно для того, аби можна було здійснювати освітній процес. Проєкт із будівництва бомбосховища вже розробили.

Джерело

Новости Харькова