У Східному угрупованні розповіли про причини затишшя на Куп’янському напрямку

Бойових зіткнень поки не відбувається.

Росія продовжує формувати на Лимано-Куп’янському напрямку нові підрозділи, перекидає новостворену 25-у армію.

Поки тут фіксують затишшя. Причиною цьому є втрати, які Збройні сили України завдали ворогу. Бойових зіткнень не відбувається, при цьому росіяни не припиняють обстрілів з артилерії та авіації по позиціях української армії.  Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону.

«Так, вони формують зараз підрозділи, зокрема, бачимо на Лимано-Куп’янському напрямку перекидання 25-ї армії. Зараз там відбуваються деякі затишшя в тому плані, що там не відбувається прямо безпосередніх бойових зіткнень, противник зараз більше робить акцент на артилерію. 464 рази він обстрілював наші позиції та 13 разів використовував авіацію на цьому напрямку. До бойових зіткнень він не переходить після того, як він добряче отримав на горіхи від наших Сил оборони на цьому напрямку під Новоєгорівкою, зокрема, та під іншими населеними пунктами на цьому напрямку», — пояснив Євлаш.

За словами Євлаша, десантники залишаються найбоєздатнішим підрозділом росіян. Українські захисники методично перемелюють ворога.

«Противник боїться підлітати близько, працює з тилу, оскільки при підльотах до наших позицій вражалися їхні гелікоптери, вони остерігаються нас», — сказав Євлаш.

Як писав KharkovNEWS.info, російська новостворена 25-та армія, яка мала бути задіяна на фронті не раніше зими, помічена не тільки у Луганській, а й у Харківській області. Частинами 25-ої загальновійськової армії РФ намагається доповнити ударний кулак на Куп’янському напрямку для нових спроб прорвати атаки і зайти у Куп’янськ. 

Джерело

Новости Харькова