У селищі неплодалік Харкова закупили пасок на пів мільйона гривень

Пісочинська селищна рада за традицією закупає паски на Великдень.

У Пісочині закупили понад 8000 пасок.

Пісочинська селищна рада уклала угоду з фірмою підприємиці Ольги Чучкіної щодо закупівлі 8500 пасок на суму 644 045 гривень. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Згідно з тендером, угоду уклали 11 квітня. Паски планують роздавати мешканцям пільгових категорій (матері-одиначки, сироти, напівсироти, багатодітні родини, люди з інвалідністю, малозабезпечені родини, люди, які опинилися у складних життєвих обставинах, вихованці дитячих будинків сімейного типу, одинокі люди похилого віку) та внутрішньо переміщеним особам.

Також паски роздадуть співробітникам підприємств технічної інфраструктури та інших підприємств, установ й організацій, що працюють на території Пісочинської громади, представникам Збройних сил України.

Одна 400-грамова паска, порахували в ХАЦ, вартує 75,77 гривні. 

«Пасхальний куліч виготовлений з пшеничного борошна вищого ґатунку, повинен містити цукати, зверху прикрашений глазур’ю з різнокольоровою присипкою. Зовнішній вигляд куліча повинен відповідати формі, в котрій виготовлялася випічка. Колір: від світло жовтого до коричневого. Стан м’якушки: пропечений, не вологий на дотик, без грудочок та слідів поганого вимішування, також не крихким. Пористість: розвита без пустот і стовщень. Без стороннього присмаку та без сторонніх запахів. Куліч повинен бути упакованим герметично, поштучно, з вказівкою дати виготовлення та даних про виробника», — зазначили у Пісочинській селищній раді.

У Харківському антикорупційному центрі порівняли вартість пасок, які придбала Пісочинська селищна рада.

«Минулого року Пісочинська селищна рада двічі замовляла паски. Зокрема, вони купували 8000 штук пасок «Квітнева» 0,5 кг в п/ет упаковці. Вартість однієї паски складала 54,45 грн. А також замовили 15 000 пасхальних куличів вартістю 39,5 грн», — розповіли у ХАЦі.

Як писав KharkovNEWS.info, на Великдень у Харкові не змінять комендантську годину, вона триватиме, як і завжди, з 23:00 до 5:00. Освятити паски можна буде удень у суботу або неділю. Служби у храмах проводитимуть до настання комендантської години.

Джерело

Новости Харькова