У потягу-кухні на Харківщині за 100 днів приготували 380 тонн їжі

Потяг працює у регіоні з березня.

Кухарі потягу-кухні допомагають жителям Харківщини після російських атак на критичну інфраструктуру.

Потяг-кухня, який допоміг створити американський мільйонер Говард Баффет, працює у Харківській області 100 днів. За цей час кухарі приготували 380 тонн їжі. У компанії «Укрзалізниця» зазначили, що таку ж вагу мають 76 танків М1 Abrams. Також був використаний великий обсяг води та продуктів. Для жителів регіону зробили понад пів мільйона порцій обідів. Кількість використаних ресурсів та виготовленої їжі залізничники порівняли з ваннами, африканськими слонами, будинками та населенням двох міст.

«Використано 800 кубометрів води, що еквівалентно об’єму води, який би знадобився для заповнення приблизно 3200 ванних! Перероблено 160 тонн продуктів — це вага приблизно 32 африканських слонів! Приготовлено 380 тонн їжі, що еквівалентно вазі 76 танків М1 Абрамс. Згенеровано більше 50 000 кВт-год — цього б вистачило, щоб заживити для роботи стандартний ноутбук на 570 років або забезпечити електроенергією близько 17 середньостатистичних будинків протягом року! Приготовлено 570 000 порцій їжі — цього достатньо, щоб двічі нагодувати населення, наприклад, Вінниці або Кривого Рогу одночасно», — розповіли в «Укрзалізниці».

Наразі потяг-кухня продовжує працювати у Харківській області.

Як писав KharkovNEWS.info, потяг-кухня уперше прибув у Харків 24 листопада минулого року. Потяг складається із шести вагонів. У ньому є можливість готувати 10 000 порцій їжі на добу. Food Train може автономно працювати 5-7 діб.

Учергове до Харкова потяг-кухня приїхав після масованого ракетного удару та знеструмлення у березні 2024 року. Обіди роздавали пацієнтам лікарень та переселенцям.

Автор: Анна Шафранович

Джерело

Новости Харькова