У «Нафтогазі» прокоментували обшуки в компанії «Харківгаз»

Споживачам обіцяють покращити якість послуг.

«Група Нафтогаз» інтегрує до своєї структури підприємства «Дніпрогаз» та «Харківгаз».

Вони увійдуть до спеціально створеної компанії «Газорозподільні мережі», яка на 100% контролюється НАК «Нафтогаз України». Так в компанії прокоментували звинувачення з боку «Харківгазу» у рейдерському захопленні підприємства, на якому Нацполіція 16 січня провела обшуки.

У «Нафтогазі» посилаються на розпорядження Кабінету Міністрів від 28 травня 2022 р. № 429-р, яким уряд передав в управління «Групі Нафтогаз» підприємства, на які накладено арешт у кримінальних провадженнях, зокрема пакети акцій АТ «Дніпрогаз» та АТ «Харківгаз».

«Інтеграція відбувається у плановому режимі та з дотриманням  усіх вимог законодавства. Після завершення консолідації облгазів усі споживачі газу, незалежно від регіону проживання, матимуть однаковий доступ до якісного безперебійного постачання з гнучкою системою оплати і пакету додаткових послуг за зразком кращих європейських практик», — повідомляють у пресслужбі підприємства.

У «Нафтогазі» нагадали, що наприкінці 2022 року вже була проведена інтеграція ВАТ «Кіровоградгаз» з Кропивницького. Як стверджують у пресслужбі НАК, це дозволило прибрати понаднормові витрати газу та покращити рівень обслуговування споживачів. 

Джерело

Новости Харькова