У місті біля Харкова створять Алею Слави

Для цього перебудують майдан у Дергачах.

У Дергачівській громаді цього року відновлюватимуть інфраструктуру.

Зокрема, у місті планують перебудувати майдан 1 Травня і створити там Алею Слави захисників, які загинули за Україну. Про це повідомив начальник Дергачівської міської військової адміністрації В’ячеслав Задоренко.

«Цього року, згідно з Програмою благоустрою Дергачівської міської ради, ми плануємо розпочати оновлення міського середовища, яке передбачає часткову заміну магістральних водопровідних труб, облаштування придорожньої території, пішохідних зон, реконструкцію Привокзальної площі, а також перебудову площі 1 Травня, де планується створення Алеї Слави загиблих захисників України», — розповів Задоренко.

Деякі з об’єктів, які планують відбудовувати у Дергачівщині, у середу 12 квітня проінспектував В’ячеслав Задоренко разом із головою Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим.

За інформацією Харківської обласної військової адміністрації, у Дергачівській громаді зараз також розробляють концепцію відновлення закладів освіти. Сільські школи у громаді пошкоджені або зруйновані загарбниками, тому там пропонують створювати опорні школи на базі існуючих у населених пунктах. У закладах будуть укриття, учнів зі знищених шкіл будуть переводити в опорні.

Однак спочатку громаду потрібно розмінувати. Як повідомив Синєгубов, до розмінування Дергачівської громади залучать додаткові піротехнічні підрозділи, оскільки до громади повертаються люди, й запитів щодо розмінування, у тому числі критичної інфраструктури стає більше. На сьогодні у Дергачівській громаді мешкають майже 20 000 людей, до війни тут проживали близько 45 000 людей.

«Одним із першочергових питань на деокупованих територіях є розмінування та повне відновлення ЛЕП. Жителі області мають бути забезпечені усім необхідним. Маємо чітке завдання від президента щодо прискорення темпів розмінувань та повноцінного відновлення газо-, електро- та водопостачання. Питання тримаємо на постійному контролі й посилюємо проблемні ділянки додатковими розрахунками ДСНС», — сказав Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, станом на 20 березня у Харківській області через війну частково або повністю було зруйновано 21 550 об’єктів: 12 620 об’єктів зазнали часткових пошкоджень (до 25%), 6298 об’єктів — значних пошкоджень (до 50%). Ще 2632 об’єкти не можна буде відновити, вони повністю зруйновані.

Джерело

Новости Харькова