У Лозовій роблять технічний аудит знищеного ракетою Палацу культури

Проводиться технічний звіт.

На відбудову пошкодженого через обстріл Палацу культури потрібен рік.

У Лозівській міськраді виділили понад 1,5 мільйона гривень на проведення технічного звіту щодо стану будівлі Палацу культури в Лозовій, в яку у травні 2022 року влучила російська ракета. Звіт уже проводять, він має бути готовим у травні. Після цього розроблятимуть проєкт відбудови. У Палаці культури під час відбудови хочуть обладнати бомбосховище.

«За результатами технічного звіту фахівці визначаться з планом відбудови й почнуть розробляти проєкт. На це потрібно рік. Обов’язково передбачать бомбосховище, приміщення для гуртків, обговорять, на скільки глядацьких місць повинна бути концертна зала. Врахують облаштування прилеглої території — площі, фонтану», — розповіли у міськраді.

Крім того, у Лозівській міськраді пояснили, що для отримання коштів на відбудову Палацу культури потрібно мати відповідну проєктну документацію. Гроші виділятиме Фонд ліквідації наслідків збройної агресії РФ проти України.

На нараді щодо плану відбудови будівлі Палацу культури пообіцяли, що технічний звіт виконають учасно, у першій половині травня.

Як писав KharkovNEWS.info, удень 20 травня 2022 року російська ракета влучила у Палац культури у Лозовій. Будівля була частково зруйнована, горів утеплювач покрівлі. Постраждали восьмеро людей, у тому числі дитина. Загальні збитки через ракетний удар 20 травня склали 800 мільйонів гривень, це майже річний бюджет Лозівської громади.

Джерело

Новости Харькова