У ліцеї на Харківщині побудують укриття за три мільйони гривень

Укриття планують побудувати у Чугуєві.

Вартість угоди склала 3 317 604,21 гривні.

Управління освіти Чугуївської міської ради уклало угоду з фірмою підприємця Олега Голуба щодо проведення капітального ремонту та облаштування найпростішого укриття у підвальному приміщенні Чугуївського ліцею №6 ім. тричі Героя Радянського Союзу І.М. Кожедуба. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Аукціону із закупівлі послуги не проводили. Замовник планує витратити на дверні блоки 366 000 гривень, квадратний метр блоку коштує 8638 гривень. За насосну каналізаційну станцію Pedrollo SAR 100 віддадуть більше ніж 80 000 гривень. Як зазначає ХАЦ, загалом постачальники пропонують на ринку такі станції удвічі дешевше.

На керамічну плитку закладено більше ніж 400 000 гривень, за один квадратний метр плитки заплатять від 808 до 810 гривень. 

«Для порівняння під час капітального ремонту підвального приміщення (укриття) КЗ «Розсошенський ЗДО «Яблунька» у Полтавській області купують плитку для підлоги по ціні 600 гривень за квадратний метр», — розповіли у ХАЦі.

За шлакопортландцемент М400 у Чугуєві віддадуть по 7200 гривень за тонну, тоді як в «Епіцентрі» у Харкові він коштує до 5600 гривень за тонну. Кілограм штукатурки М-75 обійдеться у 19,07 гривні, у харківських магазинах її можна придбати за 11-13 гривень.

Як писав KharkovNEWS.info, департамент капітального будівництва Харківської обласної військової адміністрації уклав дві угоди щодо розробки проєктної документації з відбудови двох закладів освіти — Чугуївського ліцею №2 і Старосалтівського ліцею. За це заплатять майже три мільйони гривень.

Джерело

Новости Харькова