У Харкові знову здають в оренду кіоски у переходах метро

Управління міськради оголосило аукціон.

Від початку повномасштабної війни оголосили перший аукціон із оренди кіоску.

27 квітня управління комунального майна та приватизації департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради опублікувало оголошення щодо оренди кіоску № 33/34 у підземному пішохідному переході біля станції метро «Історичний музей», який перебуває на балансі комунального підприємства «Харківський метрополітен». Про це повідомили у Харківському антикорупційному центрі із посиланням на систему «ProZorro. Продажі».

«Це вперше після початку повномасштабного вторгнення, коли міськрада почала шукати орендарів для кіосків у підземці за допомогою конкурсу. Орендарів шукають терміном на один рік, але зазначається, що строк оренди: 12 місяців після припинення чи скасування воєнного стану (виключно для оренди державного майна)», — зазначили у ХАЦі.

Пропозиції від учасників почали приймати 28 квітня, аукціон будуть проводити 8 травня. Стартова вартість оренднї плати 2844,92 гривні. Розмір мінімального підвищення під час аукціону складатиме 28,45 гривні, розмір гарантійного внеску — 5689,84 гривні.

В описі сказано, що кіоск може використовуватися для продажу шкіряних, текстильних, пластмасових і гумових матеріалів. У характеристиці об’єкту оренди вказано, що стіни кіоску виконані з піноблоків, облицьовані керамічною плиткою, перекриттям є залізобетонні плити пішохідного переходу. Віконні та дверні прорізи — металопластикові, підлога — керамогранітна. Однак площа кіоску не зазначена. Крім того, до об’єкту додали неякісні фото.

«Цікаво, що спеціалісти міськради обрали незвичайний спосіб публікації фотографій кіоску. Файл із зображеннями був завантажений у PDF, а самі фото виявились поганої якості та чорно-білі. Тож дивує факт, що при пошуку орендодавців Управління міськради не змогло забезпечити якісних світлин об’єкту, який пропонує в оренду», — розповіли у ХАЦі.

За інформацією ХАЦу, у системі «ProZorro. Продажі» опублікували також оголошення про аукціон із розміщення телекомунікаційного обладнання на території підземки.

Як писав KharkovNEWS.info, на містобудівний моніторинг Харкова витратять 3,7 мільйона гривень. За допомогою нього хочуть отримати обґрунтування необхідності внесення змін до генерального плану міста та оновлення даних містобудівного кадастру.

Джерело

Новости Харькова