У Харкові затримали торговців паспортами з Державної міграційної служби

П'ятеро чиновників ДМС заробляли, створюючи перешкоди людям, які хотіли отримати або замінити документи.

СБУ затримала посадовців одного з районних підрозділів ДМС, які створювали штучні перешкоди при оформленні внутрішніх та закордонних паспортів України.

Схему незаконного отримання грошей організувала очільниця одного з райвідділів місцевого підрозділу Державної міграційної служби. Вона залучила до цього п’ятьох своїх підлеглих. Вони навмисно ускладнювали процедуру отримання паспортних документів.

«Для цього чиновники відмовлялися від прийому громадян, вони не реєстрували людей у електронній черзі та не відповідали за контактними телефонами держустанови. Після таких маніпуляцій фігуранти пропонували потерпілим свою «допомогу» у безперешкодному оформленні документів. За паспорт просили близько двох тисяч гривень», — повідомив речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

За підрахунками, щомісяця корумповані чиновники одержували до пів мільйона гривень неправомірної вигоди. Співробітники СБУ затримали організаторку та її спільників «на гарячому» під час одержання нового хабаря.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене у складі злочинної групи). Їм загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна. Усіх шістьох узяли під варту.

Джерело

Новости Харькова