У Харкові затримали наркокур’єра, якого розшукує Європа

Чоловіка розшукували правоохоронні органи Німеччини.

Наркокур’єру загрожує до 15 років ув’язнення.

6 вересня поліція затримала у Харкові 26-річного громадянина Німеччини, який працював наркокур’єром і перебував у міжнародному розшуку. За даними слідства, чоловік був водієм-кур’єром групи наркоторговців із вересня 2018 по лютий 2020 року. Він перевозив гроші та наркотики — кокаїн і марихуану.

«В одному з міст Німеччини він отримував готівку від різних членів угруповання і відвозив їх на машині до іншого міста, де невідомі кожного разу передавали йому щонайменше 500 грамів кокаїну та близько 5 кілограмів марихуани. Надалі, згідно з попередньо отриманими інструкціями, фігурант розвозив отримані наркотичні засоби за вказаними адресами», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

У червні 2023 року чоловік за допомогою паспорта громадянина Німеччини для виїзду за кордон зміг потрапити в Україну. Він пішки дійшов до країни та перетнув пункт пропуску «Маяки-Удобне» Південної митниці. Наразі вирішується питання про подальшу екстрадицію чоловіка до Німеччини.

Як писав KharkovNEWS.info, троє жителів Харківської області виготовляли наркотики у великих масштабах. Щомісяця вони отримували понад пів мільйона гривень від продажу наркотиків.

Джерело

Новости Харькова