У Харкові встановили укриття з картинами мирного життя

Бетонне сховище знаходиться в Слобідському районі, скористатися ним може будь-хто.

У Харкові з’явилося укриття, яким можуть скористатися не тільки відвідувачі «Нової Пошти». За необхідності тут можна перечекати повітряну тривогу.

Слідом за Миколаєвом у Харкові, який постійно обстрілює Росія, відкрили бетонне укриття біля одного з відділень у Слобідському районі. Це частина проєкту «Save Place UA». Укриття виготовили із залізобетонного каркасу. Усередині є все необхідне для людей, які прийдуть сюди перечекати небезпеку.

Усередині є лави, розетки, освітлення, обігрівачі та кулери з водою. Також споруда оснащена генератором та старлінком.

«Пригадуючи обстріл центру Вінниці на початку серпня, я задаюсь питанням: а якби в місті були подібні укриття, скільки життів вдалось би врятувати? Ми вже придбали такі для Миколаєва. Наступним буде Херсон», — розказав директор філії «Нової пошти» у Харкові Олексій Агілов.

На стінах укриття — мирне життя та візитівки міста: колесо огляду, Харківський національний театр опери та балету, Дзеркальний струмінь.

Раніше компанія власним коштом звела укриття біля зупинки громадського транспорту в Корабельному районі Миколаєва, який потерпає від обстрілів Росії.

Нагадаємо, Росія не раз обстрілювала відділення «Нової пошти» у Харкові, де люди з 24 лютого отримували гуманітарну допомогу. 24 березня під час обстрілу відділення на Салтівці загинули шестеро людей, ще 15 були поранені.

Джерело

Новости Харькова