У Харкові встановили меморіальну дошку на честь Героя-азовця

Станіслав Партала загинув у березні 2022 року.

У Харкові встановили меморіальну дошку на честь Героя України Станіслава «Метро» Партали. 

Дошку встановлено у школі 111, в якій навчався Стас.

Меморіальна дошка на честь «Метро». Фото: Костянтин Немічев/Telegram

«Стас був великим патріотом, фанатом харківського Металісту, відважним воїном та бездоганним розвідником. Присвятив 8 років боротьби з окупантом», — повідомив представник спецпідрозділу Kraken Костянтин Немічев. 

На відкриття дошки прийшли побратими Станіслава. Фото: ХМР

За його словами, Станіслав Партала, як командир взводу розвідки, в складі полку «Азов», провів останні роки свого життя, захищаючи та звільняючи нашу країну від окупанта. 

Загинув «Метро» 2 березня 2022 року, під час оборони Маріуполя: він дав бій переважаючим силам противника.

Як повідомив Немічев, ініціатором встановлення дощки стала Благодійна організація «Трибуна Героїв», яка опікується та підтримує родини загиблих на фронті представників фанатського руху.

Лейтенант Станіслав Партала народився 5 жовтня 1984 року в Харкові. Навчався у Харківській гімназії №111. Воювати пішов добровольцем у полк «Азов» у 2014 році. За роки на передовій провів сотні вдалих бойових операцій та навчив військовій справі багатьох побратимів. Був командиром взводу розвідки, отримав звання Героя України та орден «Золота Зірка» (посмертно). 

2 березня Станіслав та його побратими у районі селища Калинівка у передмісті Маріуполя зіштовхнулися із групою супротивника. Партала організував відбиття нападу. У ході бою бійці знищили три бронемашини супротивника (дві з них особисто підбив лейтенант Партала), ворог відступив. У бою «Метро» було поранено, але встиг вивести свій підрозділ на базу. Врятувати його життя не вдалося.

Як писав KharkovNEWS.info, виконком Харківської міської ради ухвалив рішення щодо встановлення меморіальних дошок на честь випускників шкіл Харкова, які загинули під час захисту України від російських окупантів. Станом на кынець травня у переліку було 23 таких загиблих бійців. 

Джерело

Новости Харькова