У Харкові вшосте запустили систему опалення після ракетної атаки Росії

Співробітникам "ХТМ" доводиться проводити розповітрювання після кожної зупинки теплопостачання.

У системі опалення виникло понад 60 дефектів.

Після чергового масованого обстрілу 14 січня, який здійснила по українській інфраструктурі Росія, у Харкові довелося вшосте запускати систему опалення. У системі виникли дефекти. Комунальники продовжують розповітрювати стояки у під’їздах та усувати дефекти, повідомили у комунальному підприємстві «Харківські теплові мережі».

«Фактично систему відновили ще в першу добу, але шостий запуск опалення по місту не пройшов без шкоди для магістралей. На ранок понеділка внаслідок гідроударів було зафіксовано понад 60 дефектів різного ступеня складності. Після їхнього усунення розпочато поступовий набір температури теплоносія в системі, аби уникнути різкого розширення металевих труб», — розповіли у «ХТМ».

За інформацією «Харківських тепломереж», ТЕЦ-3 після ракетних ударів має суттєві пошкодження, відновлення її роботи цього разу тривало довше, ніж зазвичай. Останній блекаут витримали завдяки генераторам, установленим на децентралізованих котельнях. Запаси палива вже поновили, система автономного живлення перебуває у стані підвищеної готовності.

Станом на вечір 16 січня у Харкові з теплом були 95% мешканців. У «ХТМ» пояснили, що батареї були не у всіх гарячі, оскільки температуру набирали поступово.

Фото: КП «ХТМ»Фото: КП «ХТМ»

Як писав KharkovNEWS.info, 14 січня Росія вчергове здійснила масований обстріл по Україні. Після вибуху у Харкові зупинилося метро, сталося знеструмлення.

Джерело

Новости Харькова