У Харкові відремонтують житло для переселенців за гроші ООН

Регіон підписав меморандум з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців.

ООН відремонтує тимчасові помешкання переселенців, а також приватні будинки жителів регіону.

У вівторок 22 серпня голова Харківської обласної військової адміністрації та представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців підписали меморандум щодо співробітництва. Він передбачає спільні програми із надання допомоги мешканцям Харківської області, у тому числі переселенцям. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Серед пріоритетів співробітництва — покращення умов в місцях проживання внутрішньо переміщених осіб. Наразі заплановано здійснити ремонти та забезпечити додатковим обладнанням 11 таких об’єктів», — розповів Синєгубов.

Зазначимо, станом на 18 серпня у Харківській області налічувалося 513 000 внутрішньо переміщених осіб.

На зустрічі також обговорювали надання грошової та гуманітарної допомоги жителям регіону, питання підготовки інфраструктури до опалювального сезону, відновлення житлових будинків, які були пошкоджені через обстріли. Управління Верховного комісара ООН у справах біженців повідомило, що хоче розпочати ремонти 750 приватних житлових будинків у вересні. Це будуть легкі та середні ремонти.

«Зараз також маємо визначити пріоритети до зимового періоду. Крім того, ми нещодавно спілкувалися з людьми, які мешкають у місцях компактного проживання, яким насправді уже нікуди повертатися. Тому ми маємо створити для них гідні та комфортні умови», — сказала представниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Як писав KharkovNEWS.info, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) допоможе побудувати укриття у Харківській області. Це буде частиною пілотної програми «Кращий догляд для кожної дитини». Вона включає надання допомоги громадах регіону у питаннях освіти, охорони здоров’я, водопостачання, санітарії, гігієни та розвитку молодіжних ініціатив. У програмі беруть участь шість громад Харківської області.

Джерело

Новости Харькова