У Харкові ремонтують пошкоджену ракетами ТЕЦ

Російські ракети цілеспрямовано нищили теплоцентралі і теплові пункти у Харкові.

«Харківські теплові мережі» готуються до нового опалювального сезону і відновлюють сім об’єктів, які пошкодили російські ракети.

Цього літа-осені на «ХТМ» планують відновити 220 кілометрів мереж, 21 центральний теплових пунктів, 20 теплових камер, 14 мобільних котелень.

За словами заступника директора технічного Олексія Луки, це план реконструкцій до кінця жовтня. Уже перекладено понад 50 кілометрів мереж, не зупиняються роботи на ТЕЦ-3, яка зазнала чисельних ударів. Нагадаємо, 7 серпня 2023 року російська ракета ударила по порожньому газопроводу середнього тиску і в дах будівлі над першим та четвертим енергетичними котлами високого тиску. До початку опалювального сезону довелося відновлювати систему управління, яку зрізало через удар.

«Завершено перший етап програми по заміні запірної арматури – встановлено близько 2000 одиниць. Готуються під реконструкцію три найбільш пошкоджені котельні Північної Салтівки. На сьогодні там ведуться демонтажні роботи. Крім того, триває підготовка до зими житлового фонду», — повідомили в «Харківських тепломережах».

 

Джерело

Новости Харькова