У Харкові просять установити сучасні водорозбірні колонки

Харківському міському голові написали петицію.

Автор петиції пояснює необхідність установлення водорозбірних колонок, які мають фільтри, можливим зниженням якості води через пошкодження інфраструктури під час війни.

До харківського міського голови Ігоря Терехова звернулися з проханням установити в Харкові сучасні водорозбірні колонки та збільшити їхню кількість. Відповідна петиція опублікована на сайті Харківської міської ради.

«У зоні конфлікту можуть бути проблеми з доступом до питної води через зниження якості води, пошкодження інфраструктури водопостачання та інші фактори. У таких умовах водорозбірні колонки можуть бути корисними, оскільки вони можуть забезпечити доступ до чистої питної води для людей, які живуть у зоні конфлікту або були змушені покинути свої домівки. Водорозбірні колонки можуть бути корисними у ситуації, коли нестача питної води є серйозною проблемою», — розповів автор петиції, який назвав себе Da Durik.

У петиції сказано, що водорозбірні колонки можуть установлювати у парках, скверах, торгових центрах і просто на вулицях. У колонках є фільтри, які очищають воду. Автор звернення зазначає, що завдяки водорозбірним колонкам люди матимуть доступ до чистої питної води у громадських місцях, буде зменшена кількість пластикових пляшок для транспортування води й відповідно покращиться стан довкілля, можна буде попередити нестачу води та перевантаження системи постачання у Харкові.

«Отже, встановлення водорозбірних колонок у місті Харків може бути корисним кроком для поліпшення якості життя місцевих мешканців та захисту довкілля», — зазначив автор петиції.

Нагадаємо, електронну петицію харківський міський голова розгляне, якщо вона набере 5000 підписів громадян протягом трьох місяців з дня опублікування. Петиція про встановлення сучасних водорозбірних колонок у Харкові опублікована 18 березня. Станом на 22 березня її підписали 107 людей. Підтримати ініціативу можна за посиланням тут.

Як писав KharkovNEWS.info, на початку лютого у комунальному підприємстві «Харківводоканал» повідомили, що за рік відремонтували 2000 водорозбірних колонок у місті, в січні — ще близько ста. На підприємстві зазначили, що водорозбірні колонки особливо потрібні мешканцям приватного сектору.

Джерело

Новости Харькова