У Харкові просять перевірити кладовище та відкрити його

Три кладовища міста закриті через можливу наявність вибухонебезпечних предметів.

Люди хочуть потрапити на могили родичів.

Мера Харкова Ігоря Терехова просять знайти саперів для перевірки 17-го кладовища (вулиця Курочкіна Гора, 1) та після обстеження відкрити його. Із відповідною петицією звернувся Андрій Фурман. Петиція опублікована на сайті Харківської міської ради.

Автор звернення каже із посиланням на співробітників 17-го кладовища, що на території цього кладовища немає нерозірваних снарядів. Попри це, її мають оглянути сапери. Люди скаржаться на те, що не можуть потрапити на могили, аби відновити їх та доглянути за ними.

«Прохання знайти можливість виділити саперів на перевірку 17-го кладовища, щоб його відрили для відвідування. Там немає нерозірваних снарядів і мін-пелюсток. Ми говорили з робітниками кладовища. Потрібна лише нескладна робота з обходу саперів. Деякі могили зруйновані. Другий рік не вдається відновити. На кладовище не пускають. До кладовища постійно приїжджають люди, і вимушені залишати квіти біля воріт. Дякую», — зазначив Андрій Фурман.

Нагадаємо, через ймовірну наявність вибухонебезпечних предметів у Харкові закриті три кладовища — №17 (вулиця Курочкіна Гора, 1), №15 (вулиця Володі Дубініна) і №17 (Пушкінська, 108). Також не пускають на Польський меморіал жертвам тоталітаризму. 

15 серпня харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що кладовища поки повністю не розміновані, на їхніх територіях працюють співробітники Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

Зазначимо, електронну петицію харківський міський голова розгляне, якщо вона набере 5000 підписів громадян протягом трьох місяців з дня опублікування. Підтримати петицію щодо відкриття 17-го кладовища можна за посиланням тут. Збір підписів розпочався 20 серпня.

Як писав KharkovNEWS.info, 5 червня у Харкові відкрили для відвідування кладовище «Сосни» по вулиці Генерала Удовиченка (Київський район). Вибухотехніки перевірили місцевість на наявність вибухонебезпечних предметів.

Джерело

Новости Харькова