У Харкові придбали програмне забезпечення для безпілотників за три мільйони гривень

Управління міськради підписало кілька угод.

Відкритих торгів не проводили.

У грудні управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Харківської міської ради сплатило фірмі підприємця Віталія Зайцева 3,05 мільйона гривень за послуги з розробки програмного забезпечення для безпілотних літальних апаратів. Усі угоди були підписані без проведення аукціонів. Про це повідомили у Харківському антикорупційному центрі з посиланням на систему публічних коштів.

«Зокрема, гроші заплатили за надання послуг у сфері інформатизації щодо розробки автоматизованих систем управління польотами БПЛА, забезпечення для наземних засобів забезпечення польотів та випробувань авіаційної техніки БПЛА, розробки пакетів програмного забезпечення для роботи з графікою та зображеннями тощо», — розповіли у ХАЦі.

Віталій Зайцев указаний директором товариства з обмеженою відповідальністю «Харківський технологічний університет «Шаг», власником зазначений Дмитро Корчевський. Зайцев також є директором громадської спілки «Харківський кластер «Інжиніринг — Автоматизація — Машинобудування».

«Ще минулого року «Комп’ютерна академія «Шаг» працювала на території рф, а Корчевський був її засновником на території рф. Крім того, до 2021 року Корчевський був співзасновником академії, яка працювала на території окупованого Криму. Зі співзасновників він вийшов, але ця ТОВ продовжує працювати», — зазначили у ХАЦі.

Як писав KharkovNEWS.info, Державний біотехнологічний університет уклав угоду з фірмою «Інститут кіберспектр солюшен» щодо закупівлі послуги з розробки вебсайту свого закладу. Вартість послуг складає 600 000,64 гривні.

Джерело

Новости Харькова