У Харкові попрощалися із командиром, який загинув рік тому

Загибель захисника підтвердила генетична експертиза.

Захисникові було 30 років.

На Алеї Слави у Харкові поховали старшого сержанта Віталія Шаповалова, який загинув 24 червня 2023 року у Бахмутському районі на Донеччині. Його загибель змогли підтвердити лише за рік.

«Перша звістка про цю страшну втрату надійшла рідним Героя ще влітку минулого року, та для підтвердження даних була призначена генетична експертиза. Процедура, яка давала примарну надію близьким людям Віталія, тривала майже рік. Але, на жаль, дива не сталося…», — розповіли у Борівській селищній раді.

Народився Віталій Шаповалов у селищі Борова. Він закінчив гімназію №1, навчався у Лиманському професійно-технічному училищі, із 2011 по 2012 рік був на строковій службі, а опісля пішов служити за контрактом. На контрактній службі перебував п’ять років. У 2016 році Віталій Шаповалов брав участь в АТО, згодом вступив до Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба.

Під час повномасштабної війни він знову став на захист України. Старший сержант Шаповалов командував відділенням протитанкового взводу.

У нього залишилися батьки та сестра.

Віталій Шаповалов. Фото: Борівська селищна рада

Як писав KharkovNEWS.info, на війні загинув штурмовик «Магури» із Харківської області. Віталію Винокурову було 29 років.

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Новости Харькова