У Харкові пообіцяли прибрати усіх Жукових із будинків

Застарілі покажчики обіцяють демонтувати до кінця року.

Мають нарешті встановити покажчики «проспект Петра Григоренка».

На початку липня співзасновник проєкту «Деколонізація. Україна» Вадим Поздняков звернувся на урядову гарячу лінію щодо необхідності демонтувати покажчики зі старою назвою на фасаді житлових будинків у Харкові. Покажчики із назвою «Проспект Маршала Жукова» встановлені на багатьох будинках і мають бути змінені на нові, «Проспект Петра Григоренка». Окрім цього, старий покажчик знайшли на тролейбусній зупинці «Палац спорту».

Після урядової лінії звернення спочатку надійшло до Харківської обласної військової адміністрації, потім до Харківської міськради. У департаменті ЖКГ пообіцяли виконати свою роботу.

«Насамперед роботи проводяться на будинках, що розташовані вздовж магістральних проспектів та вулиць міста. Роботи з демонтажу старих та встановленню нових покажчиків на фасадах будинків будуть виконуватись в поточному році по мірі виділення фінансування. Згідно інформації Департаменту інфраструктури Харківської міської ради, проведені роботи по заміні дорожніх знаків на зупиночному пункті «Палац спорту» по проспекту Петра Григоренка», — сказано у відповіді департаменту житлово-комунального господарства Харківської міської ради.

Документ: «Деколонізація. Україна»

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові хочуть перейменувати три вулиці та два провулки. Голосування вже розпочалося. Це вулиці і провулки, які досі носили імена людей, пов’язаних із СРСР. Натомість пропонується надати їм назви на честь українського письменника, ученого і загиблих героїв.

Джерело

Новости Харькова