У Харкові оголосили тендер на будівництво другої підземної школи

Друга підземна школа з'явиться у Новобаварському районі.

Друга підземна школа коштуватиме на 10 мільйонів більше, ніж перша.

7 червня Управління освіти адміністрації Новобаварського району Харківської міськради оголосило тендер на будівництво захисної споруди цивільного захисту на території Харківського ліцею №153 (вулиця Академіка Богомольця, 15). За роботу та будматеріали планують заплатити 70 000 000 гривень. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Раніше мер Харкова Ігор Терехов казав, що у місті планують побудувати ще три підземні школи. Для будівництва розглядали Новобаварський, Холодногірський та Шевченківський райони. 

Розробкою проєкту будівництва захисної споруди у Новобаварському районі займається фірма «Танкріабуд». За роботи їй сплатили близько 1,5 мільйона гривень. Проєкт поки не завершений. У ньому було вказано, що будівництво захисної споруди коштуватиме понад 47 мільйонів гривень, однак в оголошеному тендері вказана ціна на 22,5 мільйона гривень більше.

«Планувалось, що проєктні роботи мали завершитися до кінця березня, проте терміни посунулись до кінця червня. Цікаво, що за проєктом розрахункова вартість будівництва становила 47,5 мільйона гривень, проте тендер оголосили вже на 70 мільйонів гривень», — зазначив Антикорупційний центр.

За інформацією ХАЦу, у технічному завданні цього тендеру немає меблів, тоді як по першій підземній школі в Індустріальному районі вони вказувалися. Завершити будівництво планують до 20 грудня 2024 року. Аукціон запланований на 26 червня.

У технічній специфікації прописано 458 найменувань робіт. Зокрема, фірма, яка виграє тендер, має провести земляні роботи, працюватиме з фундаментами, влаштовуватиме стіни, підлоги, двері, зробить водопровід, проведе системи вентиляції, пожежної сигналізації, тепло- та електропостачання, вентиляції, гарячого водопостачання, каналізації, встановить умивальники, мийки та унітази.

Як писав KharkovNEWS.info, першу підземну школу у Харкові звели на території школи в Індустріальному районі. У підземній школі одночасно можуть навчатися 450 дітей, у дві зміни — 900 учнів.

Автор: Анна Шафранович

Джерело

Новости Харькова