У Харкові можна безкоштовно вивчити англійську та правила домедичної допомоги

У місті працює Центр розвитку громадянського суспільства.

У Центрі розвитку громадянського суспільства безоплатно навчають мовам, роботі з персональним комп’ютером, домедичній допомозі та розповідають про мінну небезпеку.

У вівторок 18 квітня по вулиці Клочківській, 93 у Харкові відкрили Центр розвитку громадянського суспільства. У ньому проводитимуть тренінги для переселенців, волонтерів і всіх охочих. На деяких тренінгах видаватимуть сертифікати, які потім можна використати під час працевлаштування. Усі курси в Центрі проводять для відвідувачів безоплатно, до них залучають тільки провідних експертів, які мають відповідні сертифікати та документи. Про це повідомив KharkovNEWS.info голова Координаційного гуманітарного центру при Харківській обласній військовій адміністрації Євген Коляда.

«Центр розвитку — це велика школа, великий тренінг-центр для переселенців і для усіх пересічних громадян, харків’ян, які мешкають. Там будуть проходити тренінги для цього сектору людей з англійської, української мови, зі знань ПК, офісного пакета, бухгалтерського обліку, різноманітні бізнес-тренінги, якісь мотивуючі, психологічні заняття, курси домедичної допомоги, тренінги з мінної небезпеки», — розповів Євген Коляда.

Також у Центрі є благодійний сектор, де члени благодійних організацій зможуть отримати інформацію щодо грантів, проєктів, бухгалтерського обліку, а також юридичну консультацію та познайомитися з міжнародними партнерами. Для евакуаційних команд будуть проводити більш поглиблені тренінги з тактичної медицини.

«Основна мета — щоб організації збереглися, втрималися на плаву, почали писати гранти, брати участь і реалізовувати свої ініціативи, залучаючи міжнародні інвестиції, тим самим розвиваючи наші громади, наше населення, і долучаючись до цієї програми розвитку та відновлення не тільки Харківщини, а взагалі усієї країни», — пояснив Євген Коляда.

У Харкові планують відкрити ще два подібних центри. Один буде працювати для родин із дітьми, ще один потрібен для того, щоб відокремити волонтерів та переселенців, які зараз зібрані в одному приміщенні. Як пояснив Євген Коляда, одного центру замало, уже є великий попит на тренінги, тому є необхідність розбити ці дві категорії людей. Крім того, сім центрів громадянського суспільства з’являться в області.

За інформацією Євгена Коляди, на сьогодні переселенці проживають у 19 гуртожитках Харкова. Координаційний гуманітарний центр при ХОВА проводить із ними всіма роботу й має інформацію щодо їх потреб, у тому числі щодо знань. Також тренінгів потребують волонтери. Прийти у Центр розвитку громадянського суспільства можна й просто для того, щоб  випити чай, каву, взимку тут можна буде зігрітися. Після деяких тренінгів їхнім учасникам видаватимуть сертифікати.

«Наприклад, проводить тренінг Податкова інспекція, вони не надають сертифікати, вони відповідають на питання. А перша домедична, мінна небезпека, будуть видавати. Сертифікат — це особистий здобуток людини. Він допоможе їй у майбутньому у працевлаштуванні. Наприклад, людина закінчила курс української або англійської мови, отримала сертифікат, може надати роботодавцю як підтвердження того, що вона пройшла такий курс, отримала таку оцінку», — розповів Євген Коляда.

Для того, щоб взяти участь у тренінгах, потрібно попередньо зареєструватися. Зробити це можна на сайті Координаційного гуманітарного центру або безпосередньо у Центрі розвитку громадського суспільства (вулиця Клочківська, 93). Часи роботи Центру розвитку — з 9:00 до 21:00, але, за словами Євгена Коляди, він працює за гнучким графіком.

Фото: Олег СинєгубовФото: Олег Синєгубов

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці грудня у Харкові відкрили офіс Управління ООН з координації гуманітарних справ. Офіс координуватиме допомогу людям, які постраждали внаслідок російської війни.

Джерело

Новости Харькова