У Харкові — четверта хвиля повернення містян

Нова хвиля пов'язана з наближенням навчального року.

У Харкові відбувається четверта хвиля повернення населення.

Як пояснив харківський міський голова Ігор Терехов, мешканці повертаються до міста, оскільки наближається початок навчального року. Проводити заняття очно у Харкові не зможуть через загрозу обстрілів, однак планують запровадити комбіноване навчання. Для цього готують класи у метро.

«Незабаром 1 вересня, і люди думають про навчання дітей. Щоб школярі мали змогу навчатися хоча б у комбінованому режимі, ми пішли на облаштування класів у метро, бо це найбезпечніше місце в Харкові. Для цього ми виділили кілька станцій. Обладнаємо їх таким чином, щоб не заважати перевезенням, бо пасажиропотік також зростає», — сказав Терехов.

Окрім самих харків’ян, у місті багато переселенців. За інформацією міськради, це люди з Донеччини, Луганщини, Запоріжжя та Херсонщини.

Зазначимо, станом на 19 червня 2023 року у Харкові налічувалося від 1,2 до 1,3 мільйона людей.

Як писав KharkovNEWS.info, станом на 9 травня у Харкові мешкали 1,1 мільйона людей. Ігор Терехов казав, що жителі можуть знову почати активно повертатися до міста, якщо відкриють школи та дитсадки. Нову хвилю повернень очікували на початку літа, коли з-за кордону повертатимуться батьки з дітьми, які завершать навчання у школах.

Джерело

Новости Харькова