У Харкові через війну загинули понад 100 медиків

Медики працювали, попри обстріли.

Тридцять три медики отримали смертельні поранення на робочому місці.

Із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у Харкові загинули 106 медичних працівників. Медики продовжували допомагати мешканцям, попри обстріли й блекаути. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на департамент охорони здоров’я.
 
«Країна встояла, встояла і медична система. Це передусім люди. Медичні працівники, які зранку 24 лютого вийшли на свої робочі місця і продовжили вакцинувати, лікувати, рятувати й ставити на ноги своїх пацієнтів. Вони ж продовжують це робити й досі, навіть в умовах відключення світла й обстрілів, усі 365 днів. Пам’ятаємо кожного і кожну, хто віддав своє життя в цій війні. Дякуємо всім, хто сумлінно виконує неоціненну роботу з порятунку інших», — звернулися в департаменті охорони здоров’я.

Як писав KharkovNEWS.info, за час війни у Харківській області загинули 1780 мирних мешканців, у тому числі 74 дитини. Поранені 2718 жителів, 214 із них — діти.

Станом на 24 лютого пошкоджені 273 медичні заклади. Нагадаємо, на початок лютого на Харківщині було пошкоджено через обстріли російськими окупантами близько 260 медичних закладів. На деокупованих територіях розташовані 80 із цих 260 пошкоджених медзакладів.

Джерело

Новости Харькова